JUNETINA ĆE BITI MEKANA KAO NIKADA DO SADA: Prije pohovanja obavezno uradite ovu stvar
Htjela sam brzi ručak za poseban dan od postojećih sastojaka koje sam imala u frižideru i kuhinji. Od mesa sam imala samo juneće šnicle, a od priloga kesicu instant „Minut pirea“.
Dok sam spremala šnicle ukapirala sam da sam bacila kutiju od pirea, pa sam morala da „otrčim“ do prodavnice preko puta i da pročitam. Da ne biste došli u sličnu situaciju ovaj recept sadržaće i recept za pripremu „Minut pirea“, navodi saradnica na blogu…
Potreban materijal:
Za pohovanje:
- juneće šnicle
- jaja
- brašno po potrebi
- so
- biber
- oko ½ l ulja.
Za „Minut pire“:
- kesica „Minut pirea“.
- 500 ml vode
- kašičica soli
- 250 ml mlijeka
- kockica od 50 g maslaca ili
- 5 supenih kašika ulja.
Priprema:
Šnicle: Šnicle, jednu po jednu, dobro izlupati na dasci, čekićem za meso, sa obe strane, a jaja umutiti i spremiti za poh. Svaku šniclu sa obe strane uvaljati dobro u brašno, potopiti u umućena jaja sa obe strane i pržiti na zagrijanom ulju dok ne porumene.
Minut pire: U pliću šerpu od 2 litra sipati 500 ml vode i kašičicu soli i ostaviti da proključa. Kad voda proključa dodati mlijeko i mlaslac ili ulje. Po dodavanju mleka i maslaca odmah dodati pahuljice pirea i dobro promiješati dok ne postane pjenasto.
Uz ovaj obrok savršeno ide neka od kiselih salata…
Prijatno!