ĐACI U HAOSU! RODITELJI DALI 260€ DA DJECA ODU NA TARU, a kada su stigli dočekala ih je NEVIĐENA STRAHOTA (FOTO)

Đačke ekskurzije često mogu postati pravi problem jer učenike koji odu na putovanje umiju da dočekaju loši uslovi. Najsvježiji primjer toga za Kurir su naveli roditelji učenika od drugog do sedmog razreda jedne beogradske škole, koji su u subotu poslali djecu na rekreativnu nastavu na Tari, a sad se plaše se da će djeca dobiti šugu ili se otrovati zbog, kako kažu, loših higijenskih uslova u jednom od paviljona Dečjeg odmarališta Mitrovac na Tari!

U ŠOKU

Tamo su ih odveli nastavnici i učitelji u dogovoru sa agencijom „Super kamp“, i to bez organizacije od strane škole. Na fotografijama koje su uplašeni đaci poslali roditeljima čim su stigli, a oni ih dostavili našoj redakciji, vidi se soba sa raspalim plakarima, buđ na plafonu s malterom koji samo što ne padne.

– Dijete je u šoku. Poslalo mi je fotografije paviljona „Gora“. Bila sam bijesna jer to je ruina i ne liči na ono što nam je obećano i za šta smo unapred isplatili 260 eura za pet dana. Djeca kažu da je sve prljavo, puno insekata, a da je higijena u kupatilu katastrofa. Iako je rečeno da soba ima sedam kreveta, njih dvanaest je u jednoj – ogorčena je jedna zabrinuta majka

– Djeca su zatekla prljavu posteljinu i to su rekla učiteljicama i nastavnicima, pa ju je osoblje zamijenilo. To je bruka i sramota! Nama je predstavljena drugačija slika smještaja, a ispada da djeca borave u kršu. Plašimo se da ne dobiju šugu, da ne dođe do trovanja, jer kažu da je hrana loša. Prije odlaska tamo čuli smo i da je prošle godine jedna grupa učenika vraćena navodno sa iste lokacije, i to zbog salmonele, ali smo to smatrali samo glasinama, međutim, sada smo zbog toga zabrinuti još više.


ISTIČE I DA SU RODITELJI NAPRAVILI VAJBER GRUPU.


– S djecom se čujemo samo poslije njihovog ručka sat vremena, kad smeju da koriste telefon. Rekli su nam i da nisu svi paviljoni loši, ali da su uslovi u ovom gde su oni jezivi. U programu koji smo dobili od učiteljice, a koji je potpisan sa agencijom „Super kamp“, pisalo je da je u cenu od 260 eura uključeni prevoz, pun pansion, to jest tri obroka i užina, osiguranje, boravišna taksa, ljekarski nadzor 24 sata i smještaj u višekrevetnim sobama, kao i aktivnosti koje sprovode profesionalni animatori, prenosi Kurir.rs

Rekreativna Nastava, Tara, Mitrovac na Tari
Tara, hotel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *