Ispovest žene koja se razvela posle 33 godine braka

Žena je nakon 33 godine braka rešila da se razvede, a u svojoj ispovesti je ispričala kako je sve izgledalo.

U našoj okolini poznajemo minimum dve osobe koje su se razvele, kojima nije išlo, koji su imali problem u braku. Pa ipak i pored toga što je tako često, razvod braka nije tako laka odluka, proces, niti postupak, naročito kada imate decu.

Ipak, život se nastavlja dalje i mnogi su nakon razvoda braka pronašli osobu koja im je u potpunosti odgovarala, a neki su ponovo pronašli sebe, piše Sensa.rs.

Donosimo vam ispovest žene koja je odlučila u 55. godini da promeni svoj život.

„Uvek sam bila dobra, brižna majka, nežna i bez loših navika… Moja deca su mi uvek verovala. Imam ih troje: dva sina i ćerku. Poslednjeg sina sam rodila sa 37 godina, sa velikom razlikom u godinama u odnosu na stariju decu.

Naravno, radila sam ceo život, ali sam nekako malo trošila na sebe – više za decu i za kuću, za udobnost. Nigde nisam išala, nigde nisam bila, ali sam to uvek htela…

Pre braka, uvek sam negde odlazila na odmor… Moj muž nije bio poročan, bio je kod kuće, posvećivao se deci, ali je bio potpuno drugačiji od mene. Kada sam napunila 55 godina, deca su sva bila na nogama, i shvatila sam da ne želim više da živim ovako… Moj muž ne voli da putuje, dok je meni to najomiljenija aktivnost; ja volim životinje, a njegov hobi je lov… Kako su godine prolazile sve više smo se razlikovali i mimoilazili u životnim željama i stavovima.

U septembru, pre 6 godina ponudila sam mu razvod. On je pristao, jer je do tada veza skoro nestala, nije bilo dece kod kuće, a ja lično nisam želeo da radim bilo šta za njega…Podelili smo ušteđevinu na pola, a ja sam rekla da želim garsonjeru, a njemu ostavljam kuću u kojoj smo živeli zajedno, ti zidovi su me gušili. Pristao je.

U novembru, uselila sam se u svoju garsonjeru sa jednim koferom, u prazne zidove. Bila sam tako srećna! Počela sam postepeno da popravljam i sređujem stan: promenila sam cevi, prozore, vrata i tako dalje …

Razvedeni smo 6 godina, a sada svake godine idem na more, idem na koncerte, idem na razne ekskurzije u druge gradove. Nabavila sam sebi dve mačke. Odlično se slažem sa svojom decom. Sada imam takav mir u duši, mislim da je došao najbolji period u mom životu i ne želim ništa da menjam. Ne želim više da se udam – ​​bila sam u braku 33 godine i sada želim da budem sama, sa svojom decom i živim novi život.

U septembru ću napuniti 61 godinu. Raduju me nove avanture i životni horizonti koji su ispred mene!“

izvor zenskikutak.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *